Катери, прапори і нові призначення в штабі ВМСУ: як святкували День Військово-морських сил України

Катери, прапори і нові призначення в штабі ВМСУ: як святкували День Військово-морських сил України

Офіцерів та мічманів нагородили орденами, медалями та цінними подарунками

Святкові заходи, присвячені Дню флоту України, пройшли сьогодні вранці на одеському Морвокзалі. Привітати військових моряків зі столиці прибула делегація на чолі з міністром оборони.

Степан Полторак привітав моряків з введенням до складу ВМСУ четвірки нових МБАКов, нагородив відзначилися, а також призначив нового начальника штабу ВМСУ. Ним став контр-адмірал Андрій Тарасов.

Офіцерів та мічманів нагородили орденами, медалями та цінними подарунками. Четверо моряків отримали нагородну зброю, а командир Сакської бригади морської авіації полковник Ігор Бедзай отримав з рук міністра оборони нагородний пістолет Стєчкіна.

Але головною подією свята стало введення до складу Військово-морських сил четвірки нових катерів - «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» і «Нікополь». Через рік після спуску на воду сьогодні на них були підняті прапори ВМСУ.

Відразу після церемонії «Гюрза» вийшли в море для демонстрації тактичних можливостей. Виступаючи перед моряками, Степан Полторак зазначив, що країна вкладає великі гроші у відродження нашого флоту.

«З самого початку війни на сході нашої країни ми робимо все для будівництва нового українського флоту. Цей процес дуже тривалий і вкрай витратний. Грошей часто не вистачає, але поступово ми відроджуємо наші Військово-морські сили ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: