Курсантам Одеської військової академії продемонстрували мобільний банно-пральний комплекс (фото)

Курсантам Одеської військової академії продемонстрували мобільний банно-пральний комплекс (фото)
Мобільний банно-пральний комплекс

Комплекс розроблений для АТО

Курсантів тилового факультету Військової академії Одеси ознайомили з новітнім мобільним банно-пральним комплексом, створеним спеціально для бойових дій на сході України.

Як повідомили в вузі, комплекс пройшов дослідну експлуатацію в військових частинах і зоні проведення АТО, після чого був прийнятий на озброєння.

Старшокурсникам розповіли про принципи його роботи, після чого вони відпрацювали на практиці організацію надання банно-пральних послуг в польових умовах, ознайомилися з можливостями експлуатації системи водопостачання, а також з роботою банного і прального модулів в різних режимах.

Мобільний банно-пральний комплекс (МПЛК) був розроблений і виготовлений на Крюківському вагонобудівному заводі в 2015 році спеціально для зони АТО. На відміну від радянських малогабаритних пралень комплексів ММП-2, українська система дає можливість проводити індивідуальну прання з одночасним наданням банних послуг.

Комплекс можна використовувати на великих відстанях, при будь-яких погодних умовах, в будь-який час року на власних запасах води.

МПЛК забезпечений дизельними генераторами загальною потужністю майже 40 КВт, пральними, сушильними машинами і баками ємністю 4 тонни. Протягом години в ньому можуть прийняти душ 100 військовослужбовців, можна випрати і висушити до 88 кг одягу.

Комплекс складається з двох 20-футових контейнерів типу 1С, які можуть встановлюватися на будь-якому виді транспорту - морському, залізничному, річковому та автомобільному. В автомобільному варіанті використовується КрАЗ з причепом НефАЗ. У контейнерах розміщуються банний і пральний модулі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: