Перед студентами Одещини виступив Нік Вуйчич (фото)

Перед студентами Одещини виступив Нік Вуйчич (фото)

Австралійський мотиваційний тренер Нік Вуйчич виступив перед студентами Одеської області.

На зустріч із всесвітньо відомим оратором прийшли понад тисяча людей. Захід було організовано за підтримки голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

«Саме ви — ті, хто змінює світ. Коли ви подивитесь на будь-яку людину, яка зробила щось добре, то знайте, все починалося з її рішення... Мені подобається концепція вирощування чогось: ти сієш насіння у землю, заливаєш водою, кладеш добриво (воно не добре пахне, але є корисним), і щось виростає. Одна справа, якщо ми дамо 100 людям їжу, інша справа — навчити людину, як вирощуватиме їжу для себе сама. А наступний рівень — коли ця людина створить школу, в якій вчать цьому інших. І всі ті люди, які знають, як вирощувати їжу, приймають саме рішення щось змінити. У кожного з них є своє “насіння”, і вони віддають його бідному та навчають його. Це те, що утримує країну, це — майбутнє. Якщо ви подивитесь на Україну, то і вона починається з рішення і віри», — заявив Нік Вуйчич.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов під час заходу зазначив, що зустріч із Ніком Вуйчичем — це нагода для молоді Одеського регіону припинити вагатися у своїх силах та зламати стереотипи, які звужують світ до “чорного та білого”.

«Я вірю, що саме ваше покоління має величезний потенціал до змін. Бо сучасний світ дає багато можливостей, але іноді створює і перепони. Дуже важливо вміти їх долати і не зводити власні бар’єри, які не дають рухатися уперед. Сьогоднішня зустріч із Ніком Вуйчичем – це ще одна нагода сказали “так!” розмаїттю життя, його перспективам та викликам. І мені дуже приємно, що ми змінюємось. Нарешті ми в нашій країні відмовляємось від словосполучення “обмежені можливості”. Бо людину обмежують не фізичні особливості. Її обмежують ярлики, недосконале законодавство та ставлення оточення. І попереду на цьому шляху, звісно, ще багато роботи. Але нас надихають приклади таких людей, як Нік Вуйчич», — заявив Максим Степанов.

Захід відвідав також Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Нагадаємо, у порівнянні з минулим роком показник охоплення інклюзивною освітою дітей з особливими освітніми потребами в Одеській області збільшився більш, ніж у два рази. Лише за останній рік було створено 276 таких класів. Також майже утричі зросла кількість інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти регіону.

Довідка. Нік Вуйчич — проповідник, мотиваційний оратор, благодійник і письменник. Він народився без кінцівок внаслідок генетичного захворювання. Нік Вуйчич ділиться своїм досвідом та мотивацією з людьми по всьому світові. Він відвідував Україну вже неодноразово, зокрема, торік у Києві взяв участь у відзначенні Дня подяки і 500-річчя Реформації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: