«Тиха ніч» і чарівне дзеркало: як в Одеському національному академічному театрі опери та балету відзначали Різдво

«Тиха ніч» і чарівне дзеркало: як в Одеському національному академічному театрі опери та балету відзначали Різдво
Різдвяний вечір в одеській Опері

Різдвяний фестиваль проходить в Одеському національному оперному театрі вже восьмий раз

Урочисте відкриття цього разу порадувало концертною програмою «Різдвяний вечір в одеській Опері», що відбулася за участю оркестру театру під керуванням диригента і автора концерту Маргарити Гринівецької і солістів - Ольги Єфремової (орган), Катерини Цимбалюк (меццо-сопрано), Аліни Другак (сопрано ), Анни-Марії Філіппової (арфа), Олександра Анісімова (скрипка).

Ведуча концерту Людмила Сергійчук сердечно привітала публіку з усіма минулими і майбутніми зимовими святами. Святкове оформлення сцени таємниче подвоювало горезвісне «чарівне дзеркало» (художник Ігор Анисенко створив атмосферу зимового лісу, тільки ялинки в цьому лісі в святковому вбранні).

Проникливо звучала музика Перголезі, Генделя, Баха, Кореллі, Перселла ... Публіка, звичайно, била в долоні між частинами творів, але захват був зрозумілий ... Завершилося музичне таїнство різдвяною піснею Франца Ксавера Ґрюбер «Stille Nacht» ( «Тиха ніч») - здавалося, що всі ангели миру приєдналися до дуету вокалісток.

Подальші фестивальні вечори теж пов'язані з казкою. Балети «Спляча красуня» (13 січня) за участю солістки Національної опери України, заслуженої артистки України Анастасії Шевченко (Принцеса Аврора) і соліста балету Національної опери України, запрошеного соліста American Ballet Theatre і Wiener Staatsoper, народного артиста України Дениса Недак (Принц Дезіре) і «Лускунчик» (11 січня) - казкові історії, завжди привабливі як для дітей, так і для дорослих. А зіркові гості здатні зробити репертуарний спектакль неповторним і особливим, театрали це знають.

Фестиваль триватиме до 13 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: