Тонни юшки і гості з Румунії: в Ізмаїлі масштабно відзначили День міста (фоторепортаж)

Тонни юшки і гості з Румунії: в Ізмаїлі масштабно відзначили День міста (фоторепортаж)

День міста відсвяткували на славу

Ізмаїл масштабно відзначив 428 річницю свого заснування. Череда святкових заходів почалася з мітингу в Шкільному сквері біля пам'ятника засновнику сучасного міста Олексію Тучкову. У ньому взяли участь перші особи міста та Ізмаїльського району, а також голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Під час урочистої церемонії мер Ізмаїла Андрій Абрамченко вручив нагрудний знак «Почесний громадянин» капітану Ізмаїльського морського торгового порту Анатолію Колесникову.

Після закінчення офіційної частини в Пушкінському сквері відкрилася традиційна виставка «Бессарабський вернісаж», де учні міських шкіл та позашкільних установ представили свої підробки та творчі роботи.

В цей же час в Ізмаїльській картинній галереї відбулася презентація відразу трьох експозицій: робіт художників Одеської обласної організації НСХУ «Novi Rizni» і художників Придунав'я (Ізмаїл, Рені, Кілія, Арциз) «Буджацька палітра», а також фотовиставка ізмаільчанкі Наталії Гашинської «Ізмаїл в моєму об'єктиві».

Відзначимо, що з нагоди свята Ізмаїл відвідала делегація з сусідньої Румунії - міста-побратима Тулчі і Тулчінского повітового сонета. А ближче до обіду в місто прибули глава Одеської облдержадміністрації Максим Степанов і народний депутат України Олександр Урбанський.

До 14 години основне святкове дійство перемістилося на алею Дружби народів, де традиційно біля пам'ятника морякам-дунайцям була встановлена сцена. Художні колективи та солісти Ізмаїла і району представили тут номери, підготовлені спеціально з нагоди торжества.

Якщо говорити про традиційне етнічному фестивалі «Бессарабська тантелла», початок якому було покладено ще в 2012 році, то на цей раз вдалим назвати його не можна навіть з натяжкою. Національні подвір'я були представлені досить бідно, а величезна площа, застелена новенької плиткою, фактично була порожня. Рятувало хіба що велика кількість ігрових атракціонів.

Як і анонсувалося раніше, гостей свята чекала ароматна юшка. Її в цьому році готували Ізмаїльський центр профтехосвіти (800 літрів), Ізмаїльське ВПУ КГАВТ ім. П.Конашевича-Сагайдачного (1600 літрів) і четвертий батальйон в/ч 3012 Нацгвардії України (800 літрів) - всього 3,2 тонни.

Вже невід'ємною частиною масштабних свят в місті стала презентація військової техніки і озброєння Ізмаїльського прикордонного загону. Чи не відійшли від цієї ідеї прикордонники і на цей раз. Набережна Луки Капікраяна була постійно жвавій, діти і дорослі з інтересом розглядали сучасну зброю і броньовані автомобілі, а деякі молоді люди скористалися можливістю повчитися розбирати і збирати автомат.

Насичений численними номерами художньої самодіяльності концерт завершився до 20 години, після чого місце на сцені поступилися хедлайнерам вечора - українському виконавцеві Арсену Мірзояну і одеському а-крапельному секстету «Дюк Тайм».

Коли на сцену піднялася чудова чоловіча «сімка» одеситів з піснею «Ми бажаємо щастя вам!», Вогні святкового феєрверку прикрасили чорний небесний оксамит над алеєю Дружби народів. Чудова дійство тривало близько десяти хвилин.

Завершився насичений святковий день дискотекою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: