Як в Одеси відзначили Великдень за грецькими традиціями: гопак, сіртакі і дві тонни м'яса

Як в Одеси відзначили Великдень за грецькими традиціями: гопак, сіртакі і дві тонни м'яса

Великдень по-грецьки відзначали сьогодні в центрі Південної Пальміри

Гості стікалися на Грецьку площу, орієнтуючись на енергійну музику, яка була чутна, як і аромати смаженого м'яса, за кілька кварталів.

Площа перетворилася в велике літнє кафе з естрадою, на якій виступали народні колективи. Все почалося з українського гопака і народних пісень, які завели натовп. Сіртакі і інші грецькі танці стали виконувати, коли за столиками вже трохи «взяли».

В іншій частині площі греки влаштували величезну кухню з десятком великих мангалів, на яких смажилося м'ясо. У навісу, під яким йшла роздача сувлаки, грецького шашлику, вишикувалася величезна черга - не менше 150-200 осіб. М'ясо роздавали безкоштовно, можна було взяти кілька шматків в одні руки, але, звичайно, в розумних межах.

Попит явно перевершував пропозицію, тому іноді біля стійки роздачі виникали суперечки між голодуючими. Кухарі працювали в поті чола, за їхніми словами, було заготовлено близько 2,5 тонн м'яса, але його все одно не вистачило.

За столиками випивали і закушували - свято є свято. Кожен приходив зі своїм напоєм, але п'яних не було. Поліція пильно стежила за порядком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: