Фантастична Венеція. Яскраві літні фото міста гондол та карнавальних масок

Фантастична Венеція. Яскраві літні фото міста гондол та карнавальних масок

Унікальне місто може піти під воду, тож для його порятунку навіть розробили проект «Мойсей»

У блозі lidiiaoso.blogspot.com були розміщені фото італійської Венеції, яке називають місто-музеєм, а також містом гондол та карнавальних масок, яких у Венеції можна знайти особливо багато.

«Венеція може зустріти своїх гостей по-різному, хотілося б відразу спростувати розмови про «жахливий запах води» в каналах Венеції, про який я вже чула не раз. Вода зеленувато-блакитного кольору, однак  абсолютно не має ніякого неприємного запаху», - спростовує блогер поширений міф про Венецію.

Для того щоб зрозуміти будову Венеції, не будучи венеціанцем, варто спочатку поглянути на неї зверху. З висоти пташиного польоту місто нагадує лежачу на воді рибу.

Варто зазначити, що з кожним роком води Венеціанської лагуни потроху поглинають Венецію, тож місто повільно занурюється під воду. Це проблема стояла ще перед древніми жителями Венеції, змушених двічі перебудовувати місто, щоб переміститися на більш високі острова. Зараз вчені прогнозують, що  Венеція стане непридатною для життя вже до 2028 року.

Для порятунку унікального міста навіть розробили проект «Мойсей», що передбачає будівництво герметичних бар'єрів навколо міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: