Хлопці, які воювали за Україну. Фоторепортаж з виставки, присвяченої дивізії «Галичина»

Хлопці, які воювали за Україну. Фоторепортаж з виставки, присвяченої дивізії «Галичина»
Виставка, присвячена дивізії «Галичина»

Переглянути банерну фото-виставку можна до 6 травня

У Львові в сквері На Валах відкрилась виставка зброї та одностроїв, присвячена 75-й річниці 1 Української дивізії «Галичина».

В експозиції стенди із маловідомими світлинами, на яких відтворено історію дивізії «Галичина». Також презентували макети зброї дивізії, а також техніку та військові однострої з приватної колекції учасника АТО Володимира Правосудова.

Виставку організували Галицьке Братство вояків дивізії «Галичина» та Львівська ОДА. У відкритті взяв участь голова братства Іван Мамчур – один з небагатьох живих дивізійників. Організатори закликали не вірити російській пропаганді, що намагається очорнити дивізійників та продовжувати наслідувати подвиг людей, які воювали за Україну.

«Мене вражає ця цифра - 83 тисячі добровольців, - це люди, які за покликом серця зголосились у 1943 році на заклик Українського центрального комітету. Ці хлопці йшли з вірою в майбутню українську державу, вони мріяли стати ядром майбутньої армії усієї України. Жоден вояк дивізії «Галичина» не заплямував себе зрадою чи ганебним вчинком», - зазначив заступник голови Галицького Братства вояків дивізії «Галичина» Ігор Іваньков.

Переглянути банерну фото-виставку можна до 6 травня. Також з нагоди річниці дивізії 28 квітня у Львові відбудеться «Марш Величі Духу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: