Моторошний теракт в Афганістані: чотири людини загинули, більше ста отримали поранення

Моторошний теракт в Афганістані: чотири людини загинули, більше ста отримали поранення
Інцидент стався в східній частині міста, де розташовані офіси некомерційних організацій, житлові будинки і зона відпочинку, яку часто відвідують іноземні громадяни

Речник Міністерство внутрішніх справ Афганістану заявив, що ціллю вибуху був бізнес-центр Green Village, де працюють неурядові організації

Щонайменше чотири людини загинули, понад 100 поранені внаслідок вибуху автомобіля в столиці Афганістану Кабулі, повідомляє місцева влада. Серед постраждалих 23 дитини та 12 жінок. Відповідальність за вибух на себе взяв рух «Талібан».

Інцидент стався в східній частині міста, де розташовані офіси некомерційних організацій, житлові будинки і зона відпочинку, яку часто відвідують іноземні громадяни.

Урядові сили Афганістану самостійно протистоять угрупованням після виведення більшості військ НАТО у 2014 році. У країні залишається близько 16 тисяч військовослужбовців Північноатлантичного альянсу.

20 грудня стало відомо про наміри американського президента Дональда Трампа вивести в недалекому майбутньому з Афганістану не менше ніж п’ять тисяч військовослужбовців. Ця новина надійшла на наступний день після заяви Трампа про намір вивести дві тисячі військових із Сирії.

Як заявив у листопаді 2018 року президент Афганістану Ашраф Гані, 29 тисяч афганських поліцейських і солдатів загинули з початку 2015-го, відколи Кабул перебрав на себе основну відповідальність за безпеку країни. Протягом цього ж часу загинули 58 американців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: