На Хмельниччині розцвіли червонокнижні орхідеї (фото)

На Хмельниччині розцвіли червонокнижні орхідеї (фото)
На території нацпарку ростуть сім видів лісових, болотних і лучних орхідей
Фото: Національний природний парк «Мале Полісся»/Facebook

Ці види рослин досить стійкі до впливу антропогенних чинників

На Хмельниччині у національному природному парку «Мале Полісся» розцвіли три види орхідей, занесених до Червоної книги України. Про це у Facebook повідомили на сторінці Національного природного парку «Мале Полісся».

«Друга половина липня – час квітування на території НПП «Мале Полісся» неймовірно гарних орхідей – коручок. Саме зараз в межах парку активно квітнуть коручка чемерникоподібна, коручка болотна та коручка темно-червона», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці рослини – представники родини Орхідних, занесені до Червоної книги України, а також до Додатку ІІ Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення.

Загалом на території нацпарку ростуть сім видів лісових, болотних і лучних орхідей – гніздівка звичайна, зозульки м’ясочервоні, зозульки плямисті, коручка болотна, коручка чемерникоподібна, коручка темно-червона, любка дволиста.

Ці види рослин досить стійкі до впливу антропогенних чинників, але на скорочення їхньої чисельності можуть впливати зміна середовища та безпосереднє знищення заради букетів.

Додамо, що в Карпатах рясно цвіте рідкісна червона рута, яка занесена до Червоної книги.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: