Остання путь патріарха Народного руху. Церемонія прощання з Іваном Драчем (фоторепортаж)

втрата
Остання путь патріарха Народного руху. Церемонія прощання з Іваном Драчем (фоторепортаж)
Церемонія прощання з Іваном Драчем, 21 червня 2018 року

Відспівували Героя України у Володимирському соборі

Сьогодні, 21 червня, в столиці України прощалися з поетом, політиком та громадським діячем Іваном Драчем. Церемонія та відспівування відбулися у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

Провести в останню путь відомого письменника і Героя України прийшли близькі та рідні, а також багато українських політиків, серед яких президент, прем'єр-міністр та соратники Драча по Народному руху України. 

«Сьогодні дуже важкий день. Україна прощається із великим своїм сином – Іваном Драчем. Це є мислитель, філософ, поет, душа нашого народу, шістдесятник, який наприкінці 80-х – на початку 90-х років на певний час залишив творчість, щоб створити найбільший свій твір. Цей твір називається незалежність України. Перший голова «Народного руху», політичної сили, яка творила незалежність, великий мій друг. Сьогодні вся Україна у жалобі за своїм великим сином. Хай Господь пошле йому Царство Небесне», – зазначив після церемонії прощання Петро Порошенко. 

Нагадаємо, Іван Драч відійшов у вічність 19 червня у Феофанії після важкої хвороби. За заповітом митця, політика та громадського діяча поховають у рідному селі Теліжинці на Київщині, поруч з могилою його сина Максима.  І

Іван Федорович Драч - український політик, поет, прозаїк, драматург, критик часів радянської епохи. Народився 17 жовтня 1936 року. У роки СРСР був пов'язаний з українськими дисидентами.

Разом з В'ячеславом Чорноволом, Михайлом Горинем та іншими видатними українськими дисидентами Іван Драч створив в 1989 році Народний рух України (НРУ) - першу офіційну українську антирадянську організацію. Тричі обирався до Верховної Ради України.

У 2006 році йому було присвоєно звання Героя України – «за самовіддане служіння українському народові, втілене в поетичному слові та відстоюванні ідеалів свободи та демократії». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: