Як шедеври класичної музики звучать в трамвайному депо. Фоторепортаж

Як шедеври класичної музики звучать в трамвайному депо. Фоторепортаж
«LvivMozArt»
Фото: Твоє місто

У Львові у приміщенні старого трамвайного депо відбувся грандіозний концерт інструментальної музики «LvivMozArt»

Як розповів Tvoemisto.tv львівський ресторатор, один із організаторів фестивалю Марк Зархін, концерт у колишньому приміщенні депо – це своєрідний «тізер», презентація фестивалю «LvivMozArt», який відбудеться у серпні наступного року. Ініціатором фестивалю стала Оксана Линів, яка народилася в Бродах, вчилася у Львівській консерваторії, а зараз працює диригентом Мюнхенської опери – однієї з найпопулярніших у світі.

«Фестиваль ми присвячуємо Францу Ксаверу Моцарту (піаніст, диригент і композитор, молодший син композитора Вольфганга Амадея Моцарта – ред.), який більше 30-ти років прожив у Львові. Але, безумовно, звучатиме не тільки його музика, а й барокова, сучасна, а також авторства українських композиторів, – розповів Марк Зархін. – Ми отримали від Франца Ксавера Моцарта підтвердження: якщо він приїде на фестиваль, то скрипка Моцарта проїде з ним. Адже скрипка Моцарта їздить тільки з виконавцем, який має право виконувати на ній певні твори».

«Ми звикли класичну музику слухати в театрах або вдома, – додав Андрій Сидор, президент Львівського туристичного альянсу, один із організаторів фестивалю, – а тут,  на перший погляд, абсолютно непридатне приміщення. Однак, саме так можна долучати нову публіку, молодь, людей, які в іншому випадку не звернули б увагу на таку подію. Слоган фестивалю – «Ми створюємо нову музичну історію». Моцарт з нами. Мабуть, основна місія фестивалю – це популяризація Моцарта-наймолодшого. Ми хочемо, щоб про це знали всі львів’яни і не тільки львів’яни».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: