Як виглядає життя ірландських циган. Фотогалерея

Як виглядає життя ірландських циган. Фотогалерея

Ці фотографії розкривають особливості сімейного життя ірландських кочівників

Ці приголомшливі чорно-білі знімки - можливість поглянути на життя дітей ірландських мандрівників - сучасної кочової громади, яка сама себе називає пейві, а інші називають їх ірландськими циганами. Фотограф Джеймі Джонсон отримала доступ до відокремленої і закритої громаді на кінській ярмарці в Баллінасло в жовтні минулого року.

Дівчинка, яка курить іграшкову сигарету, підліток, що розмахує мачете, хлопчик, який спрямував пластмасову рушницю, - ці кадри показують вільних і безтурботних мандрівних дітей. Поживши поруч з ірландськими циганами, фотограф говорить, що вони здалися їй дуже гордими людьми, які сильні в своїй вірі і віддані родині.

Фотографії розкривають особливості сімейного життя ірландських кочівників: зворушливі кадри, де дитину купають в тазику, мати, яка позує зі своїми трьома дочками, брат і сестра, які визирають з фургона.

В Ірландії живе близько 25 тисяч кочівників. Їх історія в культурі сходить до епохи ще до появи кельтів. Представники громади зі всієї країни і з інших країн Європи приїжджають на ярмарок, щоб торгувати цуценятами і кіньми. Ярмарок також є можливістю для підлітків познайомитися зі своїми майбутніми обранцями. На одній з фотографій дві дівчинки ретельно наносять одна одній макіяж, щоб бути на висоті, якщо вони раптом зустрінуть майбутніх чоловіків.

«Вони сподіваються знайти хороших чоловіків для своїх дочок в межах громади, щоб продовжити кочові традиції. Ця душевна, щедра і націлена на сімейність громада шукає кращого життя для своїх дітей», - каже фотограф.

Джеймі Джонсон поступово знайомилася з цими сім'ями, завойовуючи їхню довіру великою кількістю посмішок. Вона ходила за покупками з жінками і грала з дітьми, навіть давши їм потрогати її дорогу фотоапаратуру. «Громада намагається продовжувати культуру своїх сімей крізь покоління, розповідаючи чудові казки своїх дідусів і бабусь. Вони прагнуть до рівності і сподіваються, що наступне покоління позбудеться від жахливої упередженості, з якої відносяться до їх покоління», - каже фотограф.

Пейві також живуть у Великобританії і США. Їх рідна мова - шелта, але вони говорять і англійською. Питання походження цієї етнічної групи спірне, однак є докази, що вказують, що пейві жили в Ірландії ще до Середньовіччя. Глядач напевно пам'ятає їх за фільмами «Великий куш» і «Шоколад». У першому герой Бреда Пітта - саме пейві, а не ром.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: