Олексій Голобуцький Заступник директора «Агентство моделювання ситуацій»

Зеленський мав би відреагувати на заяву Лукашенка

Як головнокомандувач захищатиме сувернітет України?
фото: facebook.com/zelenskiy95

Може президент боїться зворотньої реакції

На заяву Лукашенка, що Крим де-юре і де-факто став російським після референдуму, Зеленський мав би якось адекватно відреагувати. Адекватно за мірками міжнародного права. На дипломатичному рівні, на економічному.

Але якщо Зеленський дійсно щось скаже Лукашенку і повноцінно відреагує на отаке зазіхання на державний суверенітет – так Лукашенко ж може негайно, протягом кількох годин просто припинити продаж електроенергії в Україну. І навіть не подавати це як покарання – обмежитись заявою про «технічні ускладнення» чи «виконання довгострокового контракту, за яким викупається вся надлишкова енергія і для України не лишається більше». І все – в Україні блекаут. Тотальні відключення.

Тобто, або прийняти зазіхання на суверенітет – або блекаут, руйнація виробництв і економіки в цілому, масові громадські заворушення (бо населення ж явно не сидітиме мовчки при свічках в холодних квартирах).

І в цю вилку «погано або ще гірше» Зеленський загнав себе сам.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: