Назіп Хамітов Доктор філософських наук, професор, практикуючий психоаналітик

Ми самі не поважаємо свою національну валюту

В нашій країні є комплекс меншовартості, який пронизує все суспільство. Саме він зумовлює те, що ми не поважаємо себе і, відповідно, свою національну валюту. І коли виникають кризові настрої все це призводить до того, що ми кидаємося купувати чужу валюту, щоб забезпечити свою безпеку. Це все зумовлює цілу хвилю неприємних процесів, в тому числі зниження курсу гривні.

До мене постійно звертаються з причини тривоги і страхів щодо майбутнього. І саме така невпевненість в собі, комплекс меншовартості, і зумовлює загальну ситуацію в країні, коли ми не можемо ні на що покластися. Треба більше вірити в себе і поважати себе, тоді все у нас вийде. Україна – це сильна європейська держава з надзвичайно інтелектуальними людьми. Не треба думати про те, куди б що переховати, щоб не втратити, або як поспекулювати, щоб заробити.

Як практикуючий психоаналітик, я б порадив всім більше розвивати в собі самостійність мислення і світогляду: треба більше самому аналізувати процеси, які відбуваються, а не читати замовні статті в Інтернеті, які просто спрямовують людей на те, щоб вони віддавали свої гроші в кишені багатих людей. Саме вони займаються режисурою настроїв і тенденцій в суспільстві.

Перед тим, як впадати в паніку озирніться навколо і все добре проаналізуйте. І тоді всі процеси не будуть такими драматичними.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: