Ігор Головань Адвокат

Справа моряків: ДБР проти України

Слідчі ДБР намагаються довести, що Україна і українські моряки самі винні у захопленні росіянами наших кораблів?

Слідчих ДБР цікавлять тільки інтереси РФ

Вже давненько я не згадував про підривну діяльність слідчих ДБР в інтересах держави-агресора.

А ця діяльність не припиняється.

Суспільство вже почало забувати про «справу моряків» – зареєстроване ДБР з подачі агентів впливу держави-агресора кримінальне провадження, в рамках якого слідчі ДБР намагаються довести, що Україна і українські моряки самі винні у захопленні росіянами наших кораблів.

А як же рішення Рішення міжнародного трибуналу з морського права від 25.05.2019? Трибунал тоді зобов’язав РФ негайно звільнити захоплених у Керченській протоці українських моряків та дозволити їм повернутися в Україну.

Але слідчих ДБР цікавлять тільки інтереси РФ. А тому за два роки «розслідування» Рішення міжнародного трибуналу з морського права від 25.05.2019 навіть не було приєднано до матеріалів провадження!

Більше того, старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Сергєєва 10 липня 2021р. винесла постанову, якою відмовилася витребувати і долучити до матеріалів провадження копію офіційного тексту Рішення міжнародного трибуналу з морського права від 25.05.2019.

Мотив – спір між Україною та РФ ще розглядається, остаточного рішення не винесено.

А слідчі ДБР і їх замовники дуже сподіваються, що Україна програє.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: