Лана Самохвалова Журналіст

Перший ефір Епіфанія: Ми захистимо патріотично налаштованих архієреїв та священиків УПЦ МП

Митрополит Епіфаній

Реформи будуть... Не радикальні, поступові та делікатні...

Ну що я скажу про перший ефір з першим предстоятелем Епіфанієм.

У одній з книжок відомого мотиваційного тренера той аналізує топ-менеджмент успішних компаній, є зауваження, що найуспішніші з них не прагнули піару, тихо робили свою справу, були неприкметні і зовсім не подібні на голівудських героїв такого образу.

Мені належить шанувати нового предстоятеля в силу функціоналу, а щоб ви складали своє враження, то такі цитати.

  • Я пішов вчитися в семінарію Київського патріархату, бо місцевий священик не дав мені благословення на вступ до Одеської семінарії... Гадаю, що він просто міг побачити в мені конкурента. (А я думаю, що це чисто Бог одвів, всі ми знаємо тамтешні звичаї)))
  • Я побачив його Всесвятість Варфоломія ще задовго до монаших свячень, коли був з делегацією мирян у Константинополі. Він почув, як я говорю грецькою, посміхнувся та сказав: «Ти багато зробиш для України». (Може деякі грецькі старці-таки прозорливі?)
  • Реформи будуть... Не радикальні, поступові та делікатні... )))
  • Чи відправлятиму студентів вчитися до Греції? Щоб відправляти дітей до Греції, я не чекав надання Томосу, я домовився про 10 місць у Фесалонікійському Аристотелівському університеті, втім Росія почала тиснути і на ректора вишу, і на міністра освіти Греції - домовленість була пригальмована. (Моя ремарка: РФ відмовляла нашим дітям навіть в духовній освіті)
  • Я знаю, що серед архієреїв та священиків УПЦ МП є патріоти, я знаю, що деякі з них чекають і не зважуються, ми чекаємо їх і захистимо.
  • Статут незабаром буде представлено. Він відрізняється від того, що оприлюднено в медіа.

ХХХ

Хороше Блаженство. Вітання од тих, хто передавав йому вітання, переказала))))

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: