Марек Мігальський Депутат Європарламенту від Польщі

Тимошенко зустрілася з блазнем

До Тимошенко й Азарова приїздив польський політичний хуліган

До Тимошенко й Азарова приїздив польський політичний хуліган.

Польска преса іронічно відгукнулася про візит скандального політика Януша Полікота до України. 25 травня депутат польського Сейму Януш Палікот зустрівся у Харкові з колишнім прем’єр – міністром Юлією Тимошенко, яка відбуває семирічне ув’язнення.

Розмова, у якій окрім польського політика брав участь колишній прем’єр – міністр Бельгії Гі Верхофстадт, стосувалася сучасної політичної ситуації в Україні, а також запланованих на кінець жовтня парламентських виборів. Попри те, що в розмові Тимошенко закликала ЄС посилювати політичний тиск на Януковича, особливо під час Євро 2012 та перед виборами до парламенту, Палікот на прес-конференції висловив інші міркування.

На думку Палікота, який провів майже півторагодинну зустріч ще й з прем’єром України Миколою Азаровим: «Президент України Віктор Янукович і прем’єр – міністр Микола Азаров є цілком проєвропейськими політиками, що перебувають у постійному конфлікті з Росією». Також він зазначив, що в Україні не все так однозначно, як це трактується на Заході чи в Польщі, і досі існує можливість реального компромісу поміж ЄС та нинішнім українським керівництвом.

Ці та інші заяви Палікота викликали негайну реакцію і коментарі відомих польських політиків.

«Візит цього паяца наcправді не допоможе Тимошенко, а, може, навіть ще більше їй зашкодить, якщо хтось «співчутливо-довірливо» повідомить українцям, з яким блазнем їй довелося зустрічатися і у кого вона просила допомоги. Лідер Руху (Палікота – ред.) проявився у всій своїй безбарвності, штучності і сміхотворності.

У Польщі всі сприйняли його київську експедицію, як і належало її сприйняти - із збентеженням, поблажливістю та іронічною посмішкою. Він переконливо постав перед нами саме як бездарний виконавець, політичний хуліган» - написав у своєму блозі Марек Мігальский – з 2009 року депутат Європарламенту VII скликання , а також один із лідерів партії «Польща Є Найважливішою» (PJN) -, коментуючи поїздку Януша Палікота до Юлії Тимошенко і його зустріч з Миколою Азаровим.

«Позавчора Януш Палікот був у Юліїї Тимошенко. І ніколи так сильно не було видно, яким реально маргінальним політиком він є, і яким штучним продуктом. Сам засвідчив нам свою незначність і обмеженість, - продовжує в своєму блозі на Onecie Марек Мігальський.

Євродепутат Мігальский нагадав у своєму тексті: «Палікот полетів до Тимошенко в товаристві Гі Верхофстадта (Guy Verhofstadta) і ще одного євродепутата з ліберальної фракції». «Правдоподібно, що отримав місце в цьому пулі через обіцянку вступу до їхнього клубу, після можливого успіху на виборах 2014 - го року.

Проте, малоймовірно, що саме так станеться, бо вже дано ясно, як «багато» важать обіцянки Палікота – обманув стількох партнерів, що Верхофстадт не буде ані першим, ані останнім, і, зрештою, мені його зовсім не шкода. Бо коли до помешкання запрошують ошуканця, то не можна опісля ремствувати на те, що зникли срібні столові виделки і ножі» - зазначив Мігальський.

Мігальський переконаний, «що мимовільною жертвою (Палікота – ред.) є і сама Тимошенко». «Дозволив собі легковажний жарт на Твітері, бо не насмілююсь запитати, а з яким гаджетом зайшов до камери Юлії? Візит цього блазня абсолютно не допоможе Тимошенко, а може навіть зашкодить, якщо хтось «співчутливо-довірливо» повідомить українцям з яким паєцем їй довелося зустрічатись і кого просила допомоги» - констатує євродепутат від PJN.

Згідно з Мігальським, Януш Палікот зашкодив також собі. «Ніколи не було так виразно видно який він слабкий політик. Зустрівшись з українською проблематикою, дав усім зрозуміти - хто він насправді і яка його реальна вага», -написав у своєму блозі автор.

Далі Марек Мігальський зазначає: «перед обличчям серйозного політичного конфлікту, з серйозними міжнародними наслідками, лідер Руху проявився у всій своїй маргінальності»

«Рідко так буває, аби хтось одним своїм візитом так нашкодив тим, з котрими їхав, і кого відвідував, тим - хто на це погодився і, зрештою, - самому собі. Палікоту це вдалося. І саме такими бувають результати, коли міщанин видає себе за шляхтича» - резюмував Марек Мігальський.

Марек Мігальський, депутат Європарламенту від Польщі

Підготував Володимир Олійник за матеріалами польської преси.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: