Віталій Немилостивий Народний депутат України

Заборона секонд-хенду чи відродження комісійних магазинів?

Довкола мого нового законопроекту про заборону оптової і роздрібної торгівлі товарами, що були у вжитку, виник неабиякий ажіотаж.

Довкола мого нового законопроекту про заборону оптової і роздрібної торгівлі товарами, що були у вжитку, виник неабиякий ажіотаж. Але хочу Ваші емоційні враження від законопроекту повернути в бік конкретного обговорення моєї законодавчої ініціативи. Ще раз наголошую: я не збираюся забороняти торгівлю товарами секонд-хенд, але пропоную змінити правила цієї торгівлі. Щоб зрозуміти, які саме нові правила я пропоную, давайте згадаємо, що таке комісійні магазини. Пропоную ознайомитися з Наказом за №343 від 08.07.1997 р. Міністерства завнішньоекономічних зв’язків і торгівлі України «Про затвердження інструкції про порядок оформлення суб’єктами господарювання операцій при здійсненні комісійної торгівлі непродовольчими товарами» та змінами Міністерства економіки України до «Інструкції про порядок оформлення суб’єктами господарювання операцій при здійсненні комісійної торгівлі непродовольчими товарами» за №0324-97.

В цій Інструкції чітко прописані правила торгівлі в комісійних магазинах. А саме: пунктом 3 «Інструкції про порядок оформлення суб’єктами господарювання операцій при здійсненні комісійної торгівлі непродовольчими товарами» зазначається, що при прийманні товару комісіонер на кожну одиницю товару виписує квитанцію, в якій зазначає реєстраційний номер сертифіката відповідності чи свідоцтва про визнання відповідності, якщо це встановлено технічним регламентом, висонку державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Після ознайомлення з документами, прошу до продовження дискусії. Хотів би чути конкретні запитання, а не емоційні репліки, на які з задоволенням відповім.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: