Ольга Стефанишина Народний депутат («Голос»)

Народжувати безплатно. Сьогодні Зеленський забирає таку можливість у громадян

Вагітні вперше отримали можливість народжувати безоплатно, а сьогодні президент забирає у них цю можливість

«Це ніяке не покращення реформи, а скасування і повний відкат назад у часи Богатирьової та Януковича»

Запланована постанова уряду про нібито «покращення» медреформи –  це ніяке не покращення, а скасування і повний відкат назад у часи Богатирьової та Януковича, коли гроші платять не за послугу, а за принципом зрівнялівки: усім однаково мало і з корупційними схемами. 

Президент і міністр вдарилися в популізм і кричать про катастрофічне недофінансування. Але справа в тому, що коштів на медицину не поменшало, їх навіть побільшало. Недофінансування галузі сталося не через реформу, а тому, що так відбувається майже 30 років. Тому й потрібно, щоб гроші пішли туди, де лікують людей, а не туди, де утримують застарілі системи лікування і крадуть. 

Реформа має працювати так, щоб лікарні отримують кошти за якісно надані послуги. Вагітні вперше отримали можливість народжувати безоплатно, а сьогодні президент забирає у них цю можливість. 

Звичайно, що недофінансування галузі було завжди завжди і є зараз. І кошти на медицину треба збільшувати, це дозволить покрити ще більше послуг і суттєво збільшити зарплати лікарям. Але для цього не треба зупиняти реформу. А сьогодні хочуть саме зупинити реформу і з 1 червня в медичній сфері можуть повернутися корупційні схеми, хабарі і розкрадання грошей платників податків.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: