Олег Сиротюк Народний депутат України («Свобода»)

«Сім'я» готується до президентських виборів

Про фальшування Президента свідчить офіційна відповідь Центральної виборчої комісії

5 червня 2013 року Комітет з питань державного будівництва і місцевого самоврядування розглянув проєкт Постанови (реєстр. № 2197а) про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала відповідно до подання Президента №1-1/1368, внесеного на розгляд Верховної Ради України 3 червня 2013 року.

Відповідно до закону «Про Центральну виборчу комісію» однією з підстав дострокового припинення повноважень члена ЦВК є досягнення ним 65-річного віку. Відповідно до п.7 ст.30 закону «Про Центральну виборчу комісію» подання про дострокове припинення повноважень члена ЦВК щодо Голови ЦВК за підстави досягнення ним 65-річного віку вносить заступник Голови ЦВК Президенту України.

На засіданні комітету народні депутати висловили сумнів щодо наявности відповідного подання заступника Голови ЦВК Президенту України щодо припинення повноважень голови ЦВК Володимира Шаповала. Представник Президента у Верховній Раді переконував членів профільного комітету в тому, що Янукович повністю дотримався визначеної законодавством процедури. З огляду на це, ми кілька тижнів розшукували у ЦВК і Адміністрації Президента подання, передбачене п.7 ст.30 закону «Про Центральну виборчу комісію». І як виявилось, Янукович, замість того, щоб хоча би зробити спробу стати гарантом Конституції, зайнявся таким собі «конституційним шулерством», – подавши до ВРУ 3 червня 2013 року сфальшоване подання про дострокове припинення повноважень Голови ЦВК Володимира Шаповала.

Про фальшування Президента свідчить офіційна відповідь Центральної виборчої комісії № 21-17-1202 від 26 червня 2013 року на мій офіційний запит. У своєму листі заступник Голови ЦВК вказав на те, що подання до Президента готувалося, проте не було направлене, оскільки 3 червня 2013 року Президент України вніс до ВРУ відповідне подання.

З огляду на таку ситуацію, ми вже зараз можемо спостерігати, як у судорожній агонії партія влади готується до наступних президентських виборів. Прикладом цього є тотальне фальшування навколо посади Голови Центральної виборчої комісії. Ми стали свідками того, як Президент і так звана «більшість» у Верховні Раді України продовжують нищити парламентаризм і законність. Достроково припинивши повноваження Голови ЦВК за сфальшованим поданням Президента вони демонструють свою готовність і надалі не зважати на закони і Конституцію та продовжувати нищити соціяльні й національні права українців.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: