Наталя Сагалата Менеджер проектів Інститут світової політики

Трагедія в столичному метро. Люди, чому ми такі злі?

Ми часто дивуємось, чому ми так живемо.

Зранку якась нещасна людина кинула своє грішне тіло під потяг метро. Усе, звісно, зупинилось. Народ повалив з метро на вулицю. Величезна хвиля люду обліпила увесь столичний проспект Перемоги. Усі махали руками, намагаючись зупинити «попутку», поспішали, нервували.

Що цікаво, майже ніхто з водіїв не хотів зупинятись, ба більше, ще й на світлофорах водії та їх «очароватєльниє спутніци» знімали на телефони ось цю масу людей і просто реготали.

Та поводили себе недостойно в цій ситуації не тільки власники авто. Пасажири, які не змогли сьогодні вранці скористатись підземкою, теж в критичній ситуації часто вели себе недостойно. Як тільки зупинялась якась добра душа і пропонувала підвезти пару людей, за це авто буквально починали битися: «Я пєрвая сюда прішла! Сама сєбє машину останавлівай! Каза! Думаешь самая умная?!»

Звісно, ці люди не розмістились би вдвох чи втрьох в одній машині, де там!

Люди, шо це???? Чому ми такі злющі?????

Уявімо що буде, якщо, не дай Боже, станеться якесь дійсно масштабне і глобальне лихо? То ми повбиваємо одне одного?

Ми часто дивуємось, чому ми так живемо. А тому що світ - це дзеркало, як сказав якийсь світлий розум. Ми відображаємось у ньому і маємо те, на що заслуговуємо.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: