Павло Шеремета Екс міністр економіки

Елементарна гігієна державного управління, або Як не допустити доллар по 125 гривень

Коли долар пробив позначку в 25 грн, у мене запитання: чи хто може чув яку організацію, яка не боїться відкрито наполягати на тому, що державний бюджет країни повинен бути збалансованим?

Коли долар пробив позначку в 25 грн, у мене запитання: чи хто може чув яку організацію, яка не боїться відкрито наполягати на тому, що державний бюджет країни повинен бути збалансованим? Що українці повинні чесно платити світову ринкову ціну на газ? Що пенсійний вік повинен бути піднятий? Що популістичні декларації про «безкоштовну освіту і охорону здоров'я» повинні бути відмінені? Що державні видатки (крім оборони) повинні бути скорочені на третину, а податки повинні бути конкурентними в регіоні, тобто - знижені і спрощені? Що всі галузі повинні бути демонополізовані, а зайве регулювання - усунуте. А, і між іншим, - що центральний банк повинен бути повністю незалежним від уряду? Це все - ніякий не лібералізм. Це - елементарна гігієна державного управління. Отже, якщо хтось чув про таку організацію - дайте знати. Я готовий мити підлоги і розносити листівки. Серйозно. Просто дуже не хочеться чекати, поки долар проб'є позначку в 125 грн.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: