Чому українці почуваються в своїй державі, як на чужині

Сьогодні я намагався придбати залізничний квиток на потяг "УЖГОРОД-КИЇВ" через онлайн - систему Приватбанку "Приват 24".

Так виглядає автоматичний інтерфейс послуги: російськомовна система вказує мені, що такого пункту призначення як "КИЇВ" не існує і пропонує шукати у російськомовному переліку міст.

Після цього, я звернувся з запитанням до оператора, натискаючи вкладку російською "Помощь онлайн".

На моє запитання про те чи в Приват 24 діє "пошук квитків на потяг на українській мові", оператор відповідає, що "в Приват 24 не реалізований пошук потягів на українській мові".

Оператор також рекомендував змінити інтерфейс на український.

Змінивши налаштування інтерфейсу на українську, я отримав наступний результат: головна сторінка системи "Приват 24" містить кілька слів українською, проте майже весь інший текст є виключно російськомовним.

Нічого не змінилося і у системі пошуку квитків. Як і сам інтерфейс, так і населені пункти вказані виключно російською мовою без будь - якої альтернативи.

В підсумку: у мене виникає відчуття, що українська мова стає мовою національних меншин.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: