Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

«В Луганскай рєспублікє может бить толька адна церкавь - русская»

Найтемніша ніч - перед сходом сонця...

Найтемніша ніч - перед сходом сонця...

Щойно звершив похорон бійця Національної гвардії чернігівця раба Божого Івана, загиблого на Донбасі. 1987 року народження. Батьки й рідні в сльозах, побратими – з похмурими обличчами, але у словах над гробом – впевненість у перемозі України, коли є такі, як Іван, її герої-сини.

Повернувся у єпархіальне управління – повідомляють, що у цей час в Луганську казачкі захопили храм і єпархіальне управління Київського Патріархату під приводом того, що «в Луганскай рєспублікє может бить толька адна церкавь - русская», і що нібито виданий «указ», яким заборонено діяльність всіх конфесій, окрім МП.

Патріарх Філарет саме зараз звершує велике освячення храму в Новоархангельську Кіровоградської області – того, який перед Великоднем 2013 р. з «Беркутом» і «тітушками» захопили на користь МП, вигнавши священика-будівничого і громаду на вулицю. Бо так схотів пан депутат Демішкан – близький друг колишнього президента Януковича. А коли останній втік – храм відкрили і повернули громаді.

От така мозаїка буття. Ніч буває дуже темною, зима – довгою та лютою. Але ніч завершується сходом сонця, зима – теплом і розквітом весни.

Зараз ще темрява наступає. Але панувати їй не довго...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: