Аброськін: підозрювані у вбивстві «Сармата» - колишні бійці батальйону «Торнадо»

Аброськін: підозрювані у вбивстві «Сармата» - колишні бійці батальйону «Торнадо»
Ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» застрелили у Бердянську 31 липня

За словами начальника кримінальної поліції, підозрювані входили до складу злочинного угруповання Дніпра

Підозрювані у вбивстві в Бердянську учасника бойових дій на Донбасі, активіста Віталія Олешка «Сармата» до 2015 року були членами розформованого батальйону «Торнадо».

Про це в інтерв’ю «Громадському» повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

Йдеться про затриманих Артема Матюшина, Миколу Ломаку, Олександра Обухова та Максима Володимиренкова.

«Затримані є мешканцями Дніпра, колишні учасники антитерористичної операції, входили до складу батальйону «Торнадо» на 14-й, 15-й рік, після - звільнилися і проживали в місті Дніпро», - сказав Аброськін.

Також, за словами начальника кримінальної поліції, підозрювані входили до складу злочинного угруповання Дніпра, яким керує 37-річний Віктор Власюк, якого наразі розшукують.

«До складу цього формування входило порядку 10 осіб. На теперішній час місцеперебування керівника цього угруповання не встановлено, він розшукується. Розшукується в рамках іншого кримінального провадження, оголошений в міждержавний розшук і тривають активні оперативно-розшукові заходи з метою встановлення його місцеперебування», - додав Аброськін.

Також він зазначив, що з цього угруповання на сьогодні у Дніпрі затримали ще 4-х осіб, які, за даними слідства, виїжджали у Бердянськ за півмісяця до вбивства Віталія Олешка. Вони організовували спостереження за ним і також готувалися скоїти злочин. Втім, через невідомі обставини повернулися назад і до Бердянська виїхала інша група у складі Артема Матюшина, Миколи Ломаки, Олександра Обухова та Максима Володимиренкова. Саме друга група, за версією слідчих, і вбили Олешка.

Також, за словами Аброськіна, наразі справу вбивства Віталія Олешка спрямували до головного слідчого управління. Туди її відправили разом зі справою про розбійний напад у Дніпрі, який скоїв Віктор Власюк.

Ймовірно, ці справи об’єднають в єдине кримінальне провадження і вести справу буде головне слідче управління. Наразі поліція продовжує шукати інших замовників злочину щодо вбивства Віталія Олешка.

Раніше повідомлялося, що 16 грудня у Харкові правоохоронці затримали мешканця Дніпра Євгена Бродського, якого підозрюють у замовленні вбивства учасника АТО Віталія Олешка.

Як повідомили у Державній прикордонній службі України, підозрюваний намагався вилетіти до Туреччини рейсом «Харків – Стамбул».

18 грудня суд заарештував на два місяці Євгена Бродського, підозрюваного у справі про вбивство «Сармата».

Також нардеп повідомив подробиці справи Олешка

Нагадаємо, ветерана АТО Віталія Олешка з позивним «Сармат» застрелили у Бердянську 31 липня.

Суд арештував чотирьох підозрюваних у вбивстві. За версією поліції, вони були виконавцями злочину. Також Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав міру запобіжного заходу одному із підозрюваних в організації навмисного вбивства Олешка - тримання під вартою без визначення розміру застави.

Під час обрання міри запобіжного заходу підозрюваним у вбивстві Олешка суддя озвучив основну версію досудового слідства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: