НАБУ скерувало до суду справу підозрюваного у корупції нардепа

НАБУ скерувало до суду справу підозрюваного у корупції нардепа
Нардеп Олександр Юрченко фігурує у корупційній справі
Фото: yurchenko211 / Facebook

Депутату та посереднику повідомили про підозру, а сьогодні до суду скерували обвинувальний акт стосовно них

Правоохоронці скерували до суду справу щодо народного депутата, якого підозрюють у корупції. Разом з депутатом у справі фігурує посередник – помічник парламентаря. Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Депутата підозрюють в отриманні хабарів за використання його законних повноважень. Щоб викрити депутата, правоохоронці провели спецоперацію з залученням детектива під прикриттям.

Детектив, який грав роль представника іноземної компанії, запропонував одному з учасників угрупування депутата, просунути низку законопроектів для надання підприємствам «зеленого тарифу». Це нібито було умовою інвестування в Україну.

«Після цього учасник злочину познайомив детектива з народним депутатом України. Під час подальших зустрічей народний обранець висловив прохання передати йому через посередника хабар у розмірі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до законопроекту та ще 200 тисяч доларів для підкупу інших нардепів», – розповіли в НАБУ.

Детектив передав перший хабар через посередника, яким виступав помічник нардепа, а пізніше планувалося отримання коштів для підкупу нардепів.

«Однак НАБУ було вимушене припинити подальше виконання спеціального завдання, оскільки учасники злочину були проінформовані про документування їхньої діяльності, одночасно змінивши абонентський номери операторів мобільного зв’язку та термінали мобільного зв’язку», – зазначили в бюро.

В ході спецоперації правоохоронці зробили аудіозаписи, які вже пройшли експертизу на достовірність. Депутату та посереднику повідомили про підозру, а сьогодні до суду скерували обвинувальний акт стосовно них.

Зазначимо, ймовірно, мова йде про народного депутата Олександра Юрченка, якого восени минулого року запідозрили у лобіюванні законів за хабарі.

Нардеп Гео Лерос заявив про затримання на великому хабарі помічника «слуги народу» Олександра Юрченка. Помічник нардепа начебто взяв перші $13 200, які призначалися депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами.

25 вересня 2020 року за депутата Юрченка внесли заставу і він вийшов із СІЗО.

Як повідомлялося 4 листопада минулого року, Вищий антикорупційний суд дозволив зняти з депутата Юрченка електронний браслет. Сам депутат заявив, що справа проти нього є «сфабрикованою» і пообіцяв боротися й надалі.

Юрченко у вересні вийшов з фракції «Слуга народу» після інформації про хабар.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: