Поліція виявила на Херсонщині рекордну плантацію конопель

Поліція виявила на Херсонщині рекордну плантацію конопель

На Херсонщині поліція виявила рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів гривень 

Фото: hr.npu.gov.ua

Чотирьох учасників групи, причетної до вирощування наркорослин, затримали

У понеділок, 26 липня, на території Чаплинської територіальної громади правоохоронці знайшли посів конопель, площа якого становила майже 1 га, а вартість – понад 300 млн грн. Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонщини.

Зазначається, що загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34,7 тис. кущів нарковмісних рослин.

«Наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур'янів. З метою завчасного виявлення появи сторонніх осіб зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею, цілодобово здійснював спостереження за земельною ділянкою», – повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Цап.

Наразі в умовах ізолятора тимчасового тримання перебувають чотири учасники групи, причетної до вирощування наркорослин. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України. Тривають необхідні слідчі заходи.

Раніше поліція знайшла на Миколаївщині «врожай» конопель на 8 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: