Суд розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу для Антоненка та Кузьменко

Суд розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу для Антоненка та Кузьменко

Суд залишив без задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу Антоненку та Кузьменко з домашнього арешту на особисте зобов’язання

фото: t.bezpalyy / Facebook

Головуюча суддя залишила обвинувачених у справі про вбивство журналіста під нічним домашнім арештом

Шевченківський районний суд міста Києва у рамках розгляду справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета залишив під нічним домашнім арештом двох обвинувачених у цій справі – Андрія Антоненка і Юлію Кузьменко. Про це сьогодні оголосила головуюча суддя Оксана Голуб, пише «Укрінформ».

«Суд ухвалив: клопотання захисника Кругового про зміну запобіжного заходу Антоненку з домашнього арешту на особисте зобов’язання – залишити без задоволення. Клопотання захисника Безпалого про зміну запобіжного заходу Кузьменко з домашнього арешту на особисте зобов’язання – залишити без задоволення», – зазначила головуюча суддя.

Також суд залишив без задоволення клопотання захисника Кузьменко Тараса Безпалого на надання тимчасового доступу до низки документів, які знаходяться у володінні Офісу генерального прокурора, Адміністрації Державної прикордонної служби та Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Під час засідання також було досліджено частину доказів сторони захисту щодо ще однієї обвинуваченої у цій справі – Яни Дугарь. Після цього суд відклав розгляд цієї справи до 9 лютого на 15:00.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2021 року суд зняв електронний браслет з Антоненка.

Раніше ексочільник МВС Арсен Аваков повідомив про зникнення відеокамер з місця злочину після вбивства Шеремета.

Як відомо, 2016 року у Києві вибухнув червоний автомобіль «Субару». У салоні автівки був відомий журналіст Павло Шеремет. Постраждалого витягли з машини ще живим, але отримані травми були надважкими. Шеремет помер у машині швидкої допомоги.

Вибуховий пристрій, унаслідок спрацювання якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну.

12 грудня 2019 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

Зрештою, Яну Дугарь, Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка звільнили з-під варти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: