Україна просить США видати підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Україна просить США видати підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка
Боєць ММА Андрій Іносов підозрюється у вбивстві журналіста Василя Сергієнка у 2014 році

У жовтні 2016 року Андрій Іносов оголошений у міжнародний розшук

Україна просить США видати бійця змішаних єдиноборств ММА Андрія Іносова, підозрюваного у вбивстві журналіста Василя Сергієнка в Черкаській області. 

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на матеріали суду.

Іносову заочно висунуто підозру в участі у злочинній організації, створеній з метою вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів, а також у скоєнні умисного вбивства.

У зв'язку з ухиленням підозрюваного від органів попереднього розслідування, 15 серпня 2015 року він був оголошений у розшук.

У жовтні 2016 року Іносов оголошений у міжнародний розшук з метою затримання та екстрадиції на територію України.

Відповідно до листа департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України від 30 серпня 2018 року, в обліку Генерального секретаріату Інтерполу опубліковано циркулярне повідомлення щодо розшуку бійця ММА з метою його арешту та подальшої екстрадиції.

«В подальшому місцезнаходження підозрюваного встановлено на території Сполучених Штатів Америки, після чого направлений запит компетентним органам США про надання міжнародної правової допомоги та видачу особи для притягнення до кримінальної відповідальності», - сказано в матеріалах суду.

У грудні поточного року український суд задовольнив клопотання слідства і заочно заарештував підозрюваного.

Нагадаємо, редактор газети «Надросся» (Корсунь-Шевченківський, Черкащина), викрадений та убитий невідомими. Чоловік зник 4 квітня 2014 року. Наступного дня тіло було знайдено за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. В липні цього ж року були затримані троє підозрюваних в убивстві.

У травні 2017 року в Києві було затримано підозрюваного в організації викрадення та вбивства журналіста Сергієнка. Затриманим виявися громадянин України Мельник В. А., який у 2014 році працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

У липні прокуратура оголосила підозру фігуранту справи.

Восени цього року суд змінив запобіжний захід Мельнику з «тримання під вартою із можливістю внесення застави» на «тримання під вартою без такої».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: