Хто стане керівником столичного Театру юного глядача? Керівниця столичного департаменту культури заявила про тиск

Хто стане керівником столичного Театру юного глядача? Керівниця столичного департаменту культури заявила про тиск
За посаду директора-художнього керівника Театру на Липках тривають баталії
Фото: adresa.mama.ua

Яна Барінова обурена тим, що окремі ЗМІ беруть участь в організованій кампанії проти прозорого конкурсу

Директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації Яна Барінова заявила про тиск на неї через конкурс на посаду директора-художнього керівника Театру на Липках. На своїй сторінці у Facebook посадовиця повідомила, що отримала «більше 20 дзвінків від дуже «впливових» людей з вимогами різного ступеня нахабності «не чіпати Гирича» – чинного очільника Київського академічного театру юного глядача.

За словами Яни Барінової, аналогічні дзвінки отримав її батько Дмитро, який живе і працює в Одесі та взагалі не має до справи жодного стосунку.

«Люди, що ви робите? Збираєтесь тиснути на посадову особу через родину? Може, ще й доньці зателефонуєте?! У вас з морально-етичними якостями все у порядку?

Усвідомте: тиснути на мене – марна справа. Я не маю ніякого відношення до формування конкурсної комісії. У дні конкурсів я проводжу більшість робочого часу за межами Департменту, аби навіть випадково не перетнутися ані з комісією, ані зі здобувачами. Прозорість конкурсних процедур – це єдиний шанс залучити до комунальних закладів культури «свіжу кров», людей, які досі не сприймали міську культуру як щось живе та сучасне. А я хочу, щоб вона стала саме такою. І так, конкурси існують для того, щоб у них перемагав кращий, щоб працювала ротація, щоб існувала реальна конкуренція ідей, талантів», – зауважила посадовиця.

Яна Барінова також зауважила, що на сайті театру розміщено звернення колективу, у якому працівники просять провести конкурс так, щоб в ньому обов’язково переміг чинний керівник. У свою чергу, пан Гирич очолює театр уже 30 років.

«Не бачу ніяких підстав для перенесення конкурсу. Якщо сумніви, тривога, стурбованість колективу театру мають підгрунття – є законний шлях оскаржити результати конкурсу у суді. Так це працює в цивілізованому середовищі. Якщо ж це спланована за радянським лекалам PR-акція і спроба «поламати через коліно» керуючий орган та особисто мене як директора – вона не вдалася. І не вдасться», – підсумувала посадовиця.

Раніше повідомлялося, що Київський Національний театр імені Івана Франка, який історично називають «першою сценою України», 20 серпня відкрив 102-й сезон.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: