Помер народний артист, який пів століття грав на сцені київської оперети

Помер народний артист, який пів століття грав на сцені київської оперети
Володимир Богомаз помер на 76-му році життя
Фото: Київський театр оперети

Колеги Володимира Богомаза не повідомляють про причини його смерті

На 76-му році життя помер народний артист України Володимир Богомаз. Майже півстоліття, з 11 березня 1972 року, він працював на сцені Національної оперети України, якій залишався вірним все життя. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Київського театру оперети.

«Майстер комедії, він легко, з шармом виконував ролі аристократів з всесвітньовідомих оперет: Айзенштайна, потім Франка у «Летючій миші», Графа Омоная у «Циганському бароні» Й. Штрауса, Барона Моріца у «Маріці» І. Кальмана, Директора у «Мадемуазель Нітуш» Ф. Ерве, ін. Колоритно, яскраво грав в українських оперетах: Прокіпа Сірка у «За двома зайцями» В. Ільїна та В. Лукашова, Цибулю в «Сорочинському ярмарку» О. Рябова. Він жартував так, як вміють це робити лише великі артисти. В кожній ролі, в кожному образі Майстра глядач прочитував глибокий філософський підтекст», – розповіли у театрі.

В історію театру увійшли драматичні ролі Богомаза: Кардинала Рішельє з «Трьох мушкетерів» М. Дунаєвського, Гуся з «Зойчиної квартири» В. Назарова, Сола Бозо з «Американської комедії» М. Самойлова, Фролло з «Собору Паризької Богоматері» В. Ільїна, Моряка Степанича з мюзиклу «Таке єврейське щастя» І. Поклада, Лазаря Вольфа з мюзиклу «Скрипаль на даху» та багато інших.

«Широкий творчий діапазон, дивовижний акторський шарм і досконала майстерність – те, чим Володимир Іванович Богомаз підкорював і глядачів, і партнерів по сцені», – зазначили колеги артиста.

Як повідомлялося, помер відомий бандурист, заслужений артист України Тарас Силенко.

Раніше після тяжкої хвороби пішов із життя народний артист України Валерій Шептекіта, який започаткував шкалу мистецьких орієнтирів, яка багато в чому визначила засади Молодого театру.

А 11 травня помер народний артист України ромського походження, виконавець однієї з головних ролей у легендарному фільмі «Циганка Аза» Ігор Крикунов. Його також забрав коронавірус.

Після тривалої хвороби пішов із життя відомий український актор театру й кіно, народний артист України Ярослав Гаврилюк.

12 червня помер відомий письменник, перекладач та культуролог Лесь Герасимчук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: