Стріт-арт у містечку на Одещині потрапив до Книги рекордів України

Стріт-арт у містечку на Одещині потрапив до Книги рекордів України
У міській раді сподіваються, що унікальний арт-об'єкт, стане візитною карткою регіону і магнітом для туристів
Фото: пресслужба Болградської міської ради/Facebook

На встановлення рекорду пішло 82 літри спеціальної незмивною фарби

Стріт-арт у місті Болград, що в Одеській області, потрапив у Книгу рекордів України. Тут намалювали на вулицях найдовший у країні традиційний килим, повідомляє пресслужба міської ради.

Малюнок має 350 метрів. За основу були взяті 24 автентичні килимки, які надали для прикладу жителі Болградської громади.

На встановлення рекорду пішло 82 літри спеціальної незмивною фарби, більше 30 пензлів. У роботі брали участь понад 75 осіб.

Зазначається, що намальовані на вулицях килими об’єднують локації Міжнародного етнографічного кінофестивалю, котрий щороку відбувається у Болграді. Однак у міській раді сподіваються, що унікальний арт-об'єкт, стане візитною карткою регіону і магнітом для туристів.

Дипломи були вручені експерткою Книги рекордів України Надією Чистяк після того, як представники Болградського міської ради та члени журі намалювали останні штрихи на килимі, який веде до головної площі.

У міськраді також зауважили, що це – перший рекорд, який зареєстрували у Болграді.

Раніше у центрі Києва на висоті 140 метрів створили мурал «Космічний Всесвіт». Через максимально високе розташування стінопис ввійшов до Книги рекордів України.

Раніше «Главком» повідомляв, що у Києві з’явився мурал, який очищує повітря.

До слова, у парку «Відрадний» в Солом’янському районі Києва створили найдовший мурал на історичну тематику.

На 25-поверховому новому будинку біля станції метро «Харківська» в Києві з'явився рекордний мурал. Він називається «Материнство» та уособлює одвічні сімейні цінності. Висота муралу становить 78 м, а загальна площа 1155 кв. м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: