Три президенти просять Зеленського присвоїти відомому композитору звання Героя України (документ)

Три президенти просять Зеленського присвоїти відомому композитору звання Героя України (документ)
10 грудня маестро Ігорю Покладу виповнюється 80 років
фото з відкритих джерел

Кравчук, Кучма та Ющенко мають прохання до чинного глави держави

Три експрезиденти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко – підписали звернення до нинішнього глави держави. Вони просять Володимира Зеленського присвоїти звання Героя України видатному композитору, заслуженому діячу мистецтв Ігорю Покладу. 10 грудня маестро виповнюється 80 років.

У зверненні вказано, що в Україні немає людини, котра б не чула чи не співала такі відомі твори Ігоря Поклада, як «Кохана», «Чарівна скрипка», «Скрипка грає», «Ой, летіли дикі гуси», «Мамо, вечір догоря». Пісні, створені півстоліття тому, живуть і сьогодні. Той факт, що деякі з них вважаються народними, говорить про якість і актуальність музичного матеріалу.

Також автори документа нагадують, що Ігор Поклад також створив десятки вистав та плідно працював в українському кіно.

«Зважаючи на колосальний особистий внесок Ігоря Дмитровича Поклада в формування культурного простору України та багаторічну плідну працю на культурній ниві України, вважаємо за необхідне звернутися до Вас, аби відзначити композитора найвищою нагородою країни – званням Героя України. Сподіваємося, Ви підтримаєте наше звернення, і Ігор Дмитрович отримає цілком заслужену нагороду», – ідеться у тексті документа.

Раніше легендарний український композитор Ігор Поклад оцінив виконання своїх пісень під час концерту до 30-річчя Незалежності України на стадіоні «Олімпійський».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: