Український фільм отримав нагороду у Каннах

Український фільм отримав нагороду у Каннах
Картина ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона нагороджена призом за Найкращу музику - SACD - Authors' Society

У фільмі звучать українські народні пісні, які виконує українське жіноче тріо: Ірина Данилейко, Галина Гончаренко, Сусанна Карпенко

Стрічка копродукції України, Ісландії та Франції «Жінка у війні» здобула нагороду за краще музичне оформлення на Каннському кінофестивалі у рамках програми «Тиждень кінокритики».

Про це у Facebook повідомляє Держкіно.

Повідомляється, що картина ісландського режисера Бенедикта Ерлінґссона нагороджена призом за Найкращу музику - SACD (Authors' Society), яка присуджується консорціумом письменників і композиторів.

Фільм представили у 57-ій програмі «Тиждень критики».

Зазначимо, що у фільмі звучать українські народні пісні, які виконує українське жіноче тріо: Ірина Данилейко, Галина Гончаренко, Сусанна Карпенко.

Тексти пісень адаптували керівниця Лабораторії етномузикології Національної музичної академії Ірина Клименко разом із режисером Бенедиктор Ерлінґссоном.

У Держкіно розповіли, що серед членів української команди, яка працювала над створенням картини - виконавчий продюсер Маріанна Новикова, другий режисер Василь Білоусов, відеоінженер Ігор Косенко, художник з костюмів Марія Керо і декоратор Люся Малишко.

Зйомки картини проводилися в Ісландії та Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: