Під час карантину зарплата збільшилась лише у 2% лікарів (опитування)

Під час карантину зарплата збільшилась лише у 2% лікарів (опитування)
Істотно зменшилася зарплата під час карантину у 17% медиків

Зарплата взагалі не змінилася у 60% лікарів

Згідно з результатами соціологічного дослідження «Коронавірус очима медпрацівників України», яке провела  дослідницька компанія «Active Group» спільно з Всеукраїнським лікарським товариством та Асоціацією міст України, лише  90 (2% ) з 4500 медпрацівникиків з усіх куточків України сказали про збільшення заробітної плати.

 Результати дослідження свідчать, що у 60% (2700) лікарів зарплата  взагалі не змінилася, 12% лікарів сказали, що зарплата трохи зменшилася, 17% – істотно зменшилася, 4,4% –  не змогли відповісти збільшилась чи зменшилась зарплата. «Багато медиків запитують, чому лікарі первинної ланки, які контактують з пацієнтами, хворими на коронавірус, не отримують доплати», – йдеться у дослідженні.

Нагадаємо, столичні лікарі, які працюють з хворими на коронавірус, за березень отримали від 30 до 50 тисяч гривень зарплати. Про це мер Києва Віталій Кличко сказав 21 квітня.

Також повідомляли про те, що лікарі на Одещині досі не отримали обіцяних урядом доплат

Співголова фракції Ірина Геращенко «Європейської солідарності»  повідомила, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, спрямований на додатковий захист медичних працівників.  Ірина Геращенко також наголосила, що «Євросолідарність» наполягає на розгляді цього законопроєкту 24 квітня на позачерговому засіданні Верховної Ради.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: