Уникнути локдауну не вдасться – головний санлікар

Уникнути локдауну не вдасться – головний санлікар
Для вакцинованих громадян планують ввести привілеї, зокрема це стосуватиметься відвідувань спортзалів
Фото з відкритих джерел

Головний санлікар розповів, коли в Україні можуть запровадити локдаун

Головний санлікар Ігор Кузін вважає, що в більшості областей України зараз погіршується ситуація з коронавірусом і найближчим часом країна перейде із «зеленої» зони в «жовту» з більш жорсткими обмеженнями щодо відвідування масових заходів і спортзалів. Про це він повідомив в ефірі «Сніданку з 1+1».

Конкретних цифр, за яких в Україні буде введено новий локдаун, Кузін не назвав, а на питання, чи можна уникнути локдауна, відповів: «На моє переконання, ні. Але якщо ми говоримо про» червоний «рівень небезпеки, він буде не раніше листопада».

Також Кузін анонсував впровадження найближчим часом «жовтої» зони карантину в країні, відповідно до якої буде обмежуватися кількість людей на масових заходах, а також скорочуватиметься наповнюваність кінотеатрів до 50%.

Обмеження «жовтої» зони адаптивного карантину:

  • проведення масових заходів за участю більш як однієї особи на 4 кв. м площі будівлі або території,
  • заповненість кінозалів та залів інших закладів культури понад 50% місць,
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів не більше ніж одна особа на 10 кв. метрів,
  • обмеження у часі роботи закладів відсутні.

Однак головний санітарний лікар наголосив, що для вакцинованих громадян планують ввести привілеї, зокрема це стосуватиметься відвідувань спортзалів.

«Наприклад, не буде регулюватися кількість людей на 1 кв. м, якщо ми говоримо про функціонування спортивних залів. Такі норми будуть діяти для вакцинованих: як для персоналу, що обслуговує, так і для людей, які відвідують той чи інший заклад», - зазначив Кузін.

Раніше влада Києва спростувала введення локдауну у вересні. З понеділка в Києві працюватиме 10 груп по контролю протиепідеміологічного режиму.

Зазначимо, що у ЗМІ з'явилася інформація, що Київ готується до введення локдауну з 15 вересня, під час якого закриють заклади харчування, салони краси й обмежать користування громадським транспортом.

Як уже відомо, у неділю Covid-19 виявили у майже 800 українців. Найбільше нових випадків зафіксували у Києві (93), Чернівецькій (69), Одеській (63), Тернопільській (61) та Львівській (56) областях.

Нагадаємо, Україна не виконала план МОЗ із вакцинації від Covid-19.

Тим часом кількість європейських країн, які дозволили в’їзд вакцинованим українцям, збільшилася до 35.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: