На Харківщині суд конфіскував у жінки собаку, яка нападала на сусідів

На Харківщині суд конфіскував у жінки собаку, яка нападала на сусідів
Собака нерідко вибігала за територію подвір’я та нападала на інших собак та людей
Ілюстраційне фото / з відкритих джерел

Жінку також було оштрафовано

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області розглянув адміністративну справу стосовно місцевої мешканки, собака якої нападала на сусідів. Про це повідомила пресслужба суду.

Зазначається, що жінка, «утримуючи домашнього улюбленця бійцівської породи «Пітбуль» допустила безконтрольний вихід тварини за межі її утримання, а саме – приватного будинку. В результаті пес наніс тілесні ушкодження собаці сусіда, який неподалік вигулював тварину на повідку».

Під час розгляду справи сусіди-свідки заявили, що подібні випадки відбувалися неодноразово – собака нерідко вибігала за територію подвір’я та нападала на інших собак та людей.

Суд визнав власницю собаки винною за частиною 2 статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил тримання собак і котів), та обрав їй покарання у вигляді штрафу з конфіскацією тварини.

«Санкцією частини другої статті 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено обов’язок суду конфісковувати тварин, у випадках, якщо внаслідок порушення правил утримання тварин і котів було спричинено шкоду здоров’ю людей або їх майну, або якщо власник повторно вчиняє протягом року це ж правопорушення», – нагадали в суді.

До слова, восьмирічний Брайсон Кліманн із США за останні кілька років хлопчик зібрав величезну колекцію карт із покемонами, але вирішив їх продати, аби вилікувати улюбленого собаку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: