Окупанти не пускають спостерігачів ОБСЄ у сім населених пунктів

Окупанти не пускають спостерігачів ОБСЄ у сім населених пунктів

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимим подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набувають системний характер та призводять до ескалації напруги

Російсько-окупаційні війська та їхні найманці на Донбасі забороняють спостерігачам СММ ОБСЄ потрапляти на контрольовані ними об’єкти і території, тим самим перешкоджаючи діяльності місії. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 31.12.2018, зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата місії», - йдеться у повідомленні.

29 грудня озброєний представник збройних формувань РФ в черговий раз відмовив патрулю СММ у проїзді через блокпост поблизу селища Староласпа на південь від Донецька, посилаючись на «безпеку СММ». В тому ж районі Донецької області, але біля Мічуріна, окупант наказав патрулю місії їхати геть, оскільки спостерігачам не дозволяється зупинятися в цьому населеному пункті.

У пунктах пропуску на кордоні біля Сєверного та Ізвариного найманці знову наказали патрулю залишити ці райони.

Крім того, на блокпості, розташованому на автошляху H15 поблизу Кремінця на південному заході від Донецька, найманець збройних формувань РФ дозволив патрулю місії проїхати лише після того, як оглянув причіп автомобіля СММ.

30 грудня двоє окупантів не дозволили патрулю проїхати через блокпост, розташований поблизу Заїченко на північному сході від Донецька. Тим самим бойовики не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до селища Пікузи і в південному – до населеного пункту Саханка на північному сході від Маріуполя. В обох випадках окупанти посилалися на так звану «безпеку СММ». Водночас команда місії бачила, що з боку селища Пікузи через блокпост без перешкод проїхав цивільний автомобіль.

Раніше повідомлялося, що російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння на Луганському напрямку та проводять навчання з бойовою стрільбою, готуючись до активних бойових дій на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: