Парубій закликав Луценка розібратися зі справою активіста Бубенчика

Парубій закликав Луценка розібратися зі справою активіста Бубенчика
Іван Бубенчик у суді
Фото: Радіо Свобода

Парубій звернувся до генпрокурора із закликом розібратися у справі активіста Майдану Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві «беркутівців»

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Генерального прокурора Юрія Луценка розібратися зі справою Івана Бубенчика, якому вручили підозру щодо вбивства двох правоохоронців 20 лютого 2014 року під час «Революції Гідності». Про це він заявив у Верховній Раді.

«Вчора після нашої вечірньої розмови про затримання Бубенчика, у мене була розмова з генпрокурором і ми домовилися, що я від свого імені та імені парламенту дам письмовий запит. До кінця дня генеральний прокурор пообіцяв, що він в ситуації розбереться і дасть відповідь з приводу тих подій, які відбулися навколо Бубенчика», - заявив спікер Ради

Крім того, Парубій озвучив свою позиції щодо цієї ситуації.

«Для мне є неприйнятним, коли прокурор у суді, який представляє прокуратуру, зазначає, що закон ухвалений українським парламентом про амністію, є нікчемним законом», - заявив Парубій.

Він відзначив, що прокурор не повинен давати політичні оцінки, а виконувати закон, який приймає найвищий законодавчий орган - Верховна Рада України.

«А якщо він не здатний виконувати закон, нехай йде в адвокати і працює у приватній практиці, захищаючи тих, кого він вважає за необхідним», - додав він.

Також, голова Ради уточнив, що по цій ситуації має бути окреме розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що активіста Революції Гідності Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. 

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час Революції гідності. 

Також, Печерський районний суд Києва відклав на невизначений термін обрання запобіжного заходу для активіста Майдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців 20 лютого 2014 року.

Повідомлялося, що прокурор департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика. Він назвав цей закон «нікчемним».

4 квітня повідомлялося, що речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що 20 лютого 2014 року на Майдані у Києві бійці «Беркуту» «охороняли громадський порядок». Відзначимо, в цей день вони розстріляли більше 30 мирних протестувальників у центрі Києва. 

Читайте також: Справа майданівця Івана Бубенчика: чому він повинен бути звільнений

Відзначимо, станом на 2018 рік за вбивства майданівців тюремний строк отримав один «тітушка». А над співробітниками МВС, які винні у розстрілах, суди досі тривають. Хоча більшість з них виїхали в окупований Крим або Росію.

Читайте також: Розстріл Євромайдану: чому зі слідством зараз ще гірше, ніж чотири роки тому?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: