Полторак заявив, що українські кораблі і далі курсуватимуть через Керченську протоку

Полторак заявив, що українські кораблі і далі курсуватимуть через Керченську протоку
Полторак заявив, що Україна не відмовиться від свого права

Азовське море - це частина України, це наша економіка, - міністр оборони

Українські судна й надалі користуватимуться Керченською протокою з дотриманням всіх міжнародних норм і права. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

За словами голови Міноборони, Росія «здійснила провокацію» проти українських кораблів через плани України посилити угрупування в Азовському морі.

Міністр наголосив, що Україна все одне не відмовиться від використання Керченської протоки.

«Буде і 20, і 30, і 100 (суден — ред.), і це буде завжди, тому що Азовське море — це частина України. Маріуполь, Бердянськ наші порти, це частина України, це частина нашої економіки. І ми точно не відмовимося від нашого права вільного проходу через Керченську протоку з дотриманням всіх міжнародних норм і права», — сказав міністр.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що українські кораблі будуть намагатися пройти через Керченську протоку разом з представниками ОБСЄ та інших міжнародних організацій.

Напередодні стало відомо, що усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: