Російський суд залишив під арештом українця Гриба

Російський суд залишив під арештом українця Гриба
Павло Гриб

Здоров'я хлопця погіршується у в'язниці

У Росії апеляційний суд вирішив не змінювати рішення про продовження арешту викрадено в Білорусі українцю Павлу Грибу до 4 травня 2018 року. Про це повідомила прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца на сторінці у соцмережі Twitter.

«20.03 російський суд залишив політв'язня П. Гриба під вартою до 4.05. Всупереч законам не допустили матір провідати сина. Вимагаємо звільнити Гриба», - повідомила речниця.

У свою чергу, батько затриманого українця Ігор Гриб повідомив про погіршення стану здоров'я сина.

«Знову утримання під вартою. Уже 7 місяців за ґратами. Постійний психологічний тиск з боку слідчих ФСБ... Виснаження Павла видно відразу. Операцію Павлу повинні були зробити у вересні минулого року. Який реальний стан здоров'я і скільки часу він зможе протриматися в таких умовах, не знає ніхто», - написав він на сторінці у соцмережі " target="_blank">Facebook.

Крім того, Гриб скаржиться на повну ізоляцію хлопця від світу.

«Жодних листів, жодних побачень. Сьогодні в Генеральне консульство України в Ростові на Дону надійшла чергова офіційна відмова слідчого Карпюка в побаченні мами з Павлом», - додав він.

Нагадаємо, російські спецслужби затримали українця Павла Гриба 25 серпня (на наступний день після перетину ним кордону Білорусії) і не допустили до нього ні представників МЗС України, ні адвоката. Білоруська сторона тільки 31 серпня підтвердила факт перетину кордону при в'їзді в Білорусь 24 серпня представники захисту приїхали в слідчий ізолятор ФСБ в Краснодарі, де знаходиться Павло Гриб, однак їх до затриманого не пустили. 13 вересня повідомлялося, що російські ЗМІ заявили про арешт Гриба суд Краснодара на два місяці. Російський адвокат Андрій Сабінін, який захищає утримуваного в Росії українця, зазначив, що рішення про арешт хлопця до 17 жовтня було заочним. Сам Павло Гриб заявив, що не отримує призначені йому ліки і турбується про своє здоров'я.

Раніше ЄСПЛ зажадав від РФ висновок про стан здоров'я українця Павла Гриба. Також він запропонував відправити до СІЗО своїх лікарів. 11 жовтня українська сторона відправила лікарів до затриманого українцю, не дочекавшись дозволу РФ. Однак російська сторона так і не допустила їх до Павла.

Також до Гриба не пустили його матір.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: