Шість років «мовчання». ООН вимагає назвати винних у трагедії 2 травня в Одесі

Шість років «мовчання». ООН вимагає назвати винних у трагедії 2 травня в Одесі
Під час сутичок в Одесі у 2014 році загинули 48 людей

Під час сутичок в Одесі у 2014 році загинули 48 людей

Влада України має забезпечити притягнення до відповідальності винних у трагічних подіях 2 травня в Одесі, під час яких загинуло 48 людей. На цьому наголосила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер, повідомляє пресслужба представництва ООН в Україні.

«Я закликаю українську владу забезпечити притягнення до відповідальності винних у насильстві 2 травня. Офіс Генерального прокурора має забезпечити ефективне, ретельне і неупереджене розслідування вбивств та насильницьких смертей. Голови судів мають надати пріоритет кримінальним провадженням у незавершених справах. Сім’ї жертв мають право на правду та справедливість за смерть своїх близьких», — зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні шоста річниця трагічних подій на Куликовому полі в Одесі. 

2 травня 2014 року учасники одеського «антимайдану» напали в центрі Одеси на колону вболівальників одеського ФК «Чорноморець» і харківського «Металіста», активістів місцевої «самооборони» та Євромайдану. Під час сутичок пролунали постріли, тоді загинуло кілька людей.

Згодом «антимайданівців» відтіснили до Куликового поля, де спалили їх табір, але багато хто забарикадувався у Будинку профспілок. Так, сторони конфлікту закидали один одного пляшками із запальною сумішшю. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинуло 48 учасників масових заворушень. 200 осіб з обох сторін конфлікту звернулися за медичною допомогою. З того часу жодна особа так і не була притягнена до відповідальності.

Нагадаємо, раніше Інститут національної пам'яті виклав фільм «2 травня. Без міфів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: