Американський професор назвав мету Путіна на Донбасі

Американський професор назвав мету Путіна на Донбасі
РФ не хоче забирати Донбас остаточно
Фото з відкритих джерел

Чи буде Росія торгуватися за Донбас – думка науковця

Чому президент Росії Володимир Путін зважився піти на збройну агресію проти України і ввести війська на Донбас, розповів американський професор, представник Центру конституційної демократії університету Індіани Девід Вільямс в інтерв'ю «Апострофу».

За словами Вільямса, відповідь на питання «Що Росія збирається робити в ОРДЛО?» знає тільки сам Путін. За його (Вільямса – ред,) думку, РФ не хоче забирати Донбас остаточно, а веде свою гру.

«Думаю, його завдання – ускладнити вам (Україні – ред.) життя. Може, Путін дійсно вважає, що руйнування і дестабілізація будуть корисними для нього в довгостроковій перспективі. Ймовірно, він вважає, що українці – це «малі росіяни» і вони належать йому. Але хай там як, Путін – розумний стратег. Він відчуває глибоку цивілізаційну різницю між Росією і рештою Європи, і Донбас – це спосіб дестабілізувати Європу. Але ще я вважаю, що Україна – це одна з країн, де ведеться війна за цивілізацію», – зазначає вчений.

Він також додав, що Україна, на відміну від багатьох країн, які отримали самоврядування і виявилися нездатними використовувати його, цілком здатна до нього. Проблема полягає в тому, що впродовж тривалого часу з громадянами країни влада поводилася дуже неправильно.

Нагадаємо, стало відомо, що президент Росії Володимир Путін захворів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: