Арестович відповів на заклик Авакова звільнити його та пояснив скандальні слова про АТО

Арестович відповів на заклик Авакова звільнити його та пояснив скандальні слова про АТО
Арестович нагадав Авакову справу Шеремета
Фото Facebook Олексія Арестовича

Обмін думками між ексміністром МВС і Арестовичем набирає обертів

Олексій Арестович заявив, що колишній міністр МВС Арсен Аваков почав політичний сезон. Так радник керівника Офісу президента та речник української делегації в ТКГ відреагував на опубліковане Аваковим відео. Про це йдеться на сторінці у Facebook Олексія Арестовича.

Запис чотирирічної давності опублікував Аваков. На ньому спікер української делегації в ТКГ знецінив подвиги наших воїнів.

«Арсен Борисович почав політичний сезон. Судячи зі старту, починається йому важко. Інакше пояснити, чому потрібно було рвати з відео чотирирічної давності окрему фразу та кидатися з нею в політичну атаку?... Невже у колишнього міністра внутрішніх справ немає більш актуальних тем для старту?», – заявив Арестович.

Він також додав: «А можливо, цей мудрий чоловік, який прекрасно розбирається в воїнах АТО, Андрій Антоненко (фігурант справи вбивства журналіста Павла Шеремета) не дасть збрехати, сьогодні просто не розібрався?».

«Інтерв'ю було присвячено інформаційній війні проти України. І журналіст поставив мені питання про розгойдування емоційної ситуації меседжами на кшталт «наші хлопці гинуть дарма», «всі в АТО безперервно страждають», «ми всі повинні ходити в жалобі, салюти заборонити, країна не повинна радіти, поки хоч один солдат воює». Загалом, «все погано».

З огляду на те, що я тоді не був офіційною особою, лише військовим (вже колишнім), я на правах людини, яка сама проводила в АТО багато часу, висловився досить емоційно. Сьогодні, звичайно, я б сформулював інакше, набагато більш строго.

Я вважав і вважаю, що на такі спроби потрібно відповідати весело, саме так і можна виграти в інформаційній війні.

Я сказав тоді, що «...вистачити нити і плакати через військових, вони прекрасно знають, що роблять – маса з них добровольці. Що там вони переживають історично властиві українському народу козацькі, чоловічі архетипи. Так піднімається нація.

Вони захищають країну. І подача інформації про них як про глибоко травмованих, нещасних людей – принципово невірна. Це інформаційна війна, і потрібно дивитися на ситуацію своїм поглядом, а не продиктованим», – пояснив ситуацію з відео Арестович.

Нагадаємо, Арсен Аваков опублікував відео Олексія Арестовича чотирирічної давності. Ексміністр МВС розповів, мовляв, – відео з Арестовичем йому відправив друг. Аваков закликав Офіс Президента звільнити чиновника, адже той кидає тінь на президента.

Радник Єрмака на відео заявив, що «АТО – великий курорт для хлопчиків, великий табір для піонерів. Вони вириваються від дружин, дітей та тещ».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: