Евакуація поранених військових з «Азовсталі»: Верещук повідомила нові деталі

Евакуація поранених військових з «Азовсталі»: Верещук повідомила нові деталі
фото: Азов/Telegram

Українські військові понад два місяці продовжують тримати оборону Маріуполя

Україна веде перемовини про евакуацію 60 людей із заводу «Азовсталь» в Маріуполі. Про це заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у коментарі «Суспільному».

Українські військові понад два місяці продовжують тримати оборону попри оточення військами РФ.

«Там декілька сотень поранених, їх треба рятувати в першу чергу, бо щодо всіх одразу росіяни не погоджуються. Отже, спочатку важкопоранені і медики, їх дійсно 60 осіб», — повідомила Верещук.

Раніше вона наголосила, що перемовини ідуть складно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна веде перемовини про евакуацію з території комбінату «Азовсталь» лише 38 важкопоранених військовослужбовців.

Тим часом у Маріуполі на металургійному заводі «Азовсталь», який штурмують російські війська, перебуває понад тисяча українських військових. При цьому близько сотні з них поранені.

Заступник командира полку «Азов» Святослав Паламар заявив, що для порятунку захисників Маріуполя потрібна підтримка «третьої сторони».

Тим часом петиція дружини командира полку «Азов» Катерини Прокопенко до генсека ООН Антоніу Гутерреша із закликом застосувати процедуру extraction для українських військових, які заблоковані на «Азовсталі» в Маріуполі, набрала понад 1 млн підписів.Нагадаємо, дружини захисників Маріуполя зустрілися із Папою Римським Франциском, попросивши його взяти участь у вирішенні долі військовослужбовців полку «Азов».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: