Французька депутатка пояснила, чому Макрону невигідно захищати Україну від Росії

Французька депутатка пояснила, чому Макрону невигідно захищати Україну від Росії
Французька парламентарка розкритикувала дії чинного президента Франції на міжнародній арені
фото: ria.ru

Валерія Фор-Мунтян: «Я б так, як Макрон, не поводилася»

Депутатка французького парламенту Валерія Фор-Мунтян вважає, що наразі президент країни Емманюель Макрон перебуває у невигідному становищі щодо врегулювання конфлікту на Сході України. Проте вона не поводилася б так, як чинний президент Франції. Таку думку Валерія Фор-Мунтян висловила в інтерв’ю «Главкому».

Політикиня зазначила, що наразі Макрон не може радикально підтримувати Україну у протистоянні з Росією, адже і Німеччина, і Франція залежать від поставок російського газу. З іншого боку, РФ він також не підтримуватиме, оскільки це не знайде розуміння у Європі.

«Крім того, Росія відіграє помітну роль у Малі та інших наших колишніх колоніях. Нам потрібні ці країни. Зараз всі перебувають у підвішеному стані та чекають слушного моменту, міцно вчепившись один в одного, але ривка не буде», – вважає французька парламентарка.

При цьому, на думку Валерії Фор-Мунтян, якщо Макрон хоче претендувати на лідерство у Європі, йому так чи інакше доведеться зайнятися розв’язанням питань безпеки.

Також політикиня засудила факт значного посилення США в царині вирішення європейських проблем.

«Франція мала велику проблему через економічну війну з Китаєм (під час президента США Дональда Трампа – ред.), і це нам, усій Європі, коштувало грошей. Джо Байден, після свого обрання, став втручатися у все – у кордони між Польщею та Білоруссю, в Україну, у все. Коли я чую, що мій президент і німецький уряд чекає, коли Байден переговорить з Путіним, то я вважаю, що це дуже небезпечно. Американський патерналізм може нас повернути в невигідну позицію», – підсумувала парламентарка.

Раніше повідомлялося, що Франція виступає за «серйозний і вимогливий діалог» з Росією в межах «нормандського формату».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: