Глава МЗС Данії на два дні приїде до України: програма візиту

Глава МЗС Данії на два дні приїде до України: програма візиту

Йеппе Кофод, зокрема, відвідає лінію розмежування у зоні проведення операції Об'єднаних сил

фото з відкритих джерел

Данський міністр прибуде до України на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби

Міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофод здійснить дводенний візит в Україну 15-16 січня. Про це повідомляє МЗС України.

Вказано, що данський міністр прибуде до країни на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

«Візит Йеппе Кофода має на меті підтвердити підтримку нашої держави з боку Данії на тлі агресивних дій Російської Федерації», – йдеться у повідомленні.

Сторони обговорять подальшу консолідацію міжнародної підтримки України у протидії російській агресії, кроки щодо збільшення обсягів двосторонньої торгівлі та інвестицій, просування європейської інтеграції України.

У неділю, 16 січня, Кофод відвідає лінію розмежування у зоні проведення операції Об'єднаних сил, де особисто ознайомиться із актуальною ситуацією на Донбасі.

Зазначимо, сьогодні королева Данії відзначила 50-річчя правління (фото, відео). Урочисті заходи відбулися у вузькому форматі через пандемію.

Повномасштабне святкування 50-річчя Маргрете ІІ на троні відбудеться 10-11 серпня. Плануються масові частування та вихід королеви до громадян.

До слова, 14 січня президент Володимир Зеленський зустрівся з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, який прибув до України з робочим візитом.

Згодом Україна та Азербайджан підписали низку угод після зустрічі президентів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: