Кабмін звільнив керівника «ГарПоку» і заблокував виплату боргів «зеленим» інвесторам

Кабмін звільнив керівника «ГарПоку» і заблокував виплату боргів «зеленим» інвесторам
Петриковець буде оскаржувати рішення
Фото: gpee.com.ua

Причиною звільнення стала відмова виконувати «незаконні вказівки представників уряду»

Кабінет Міністрів звільнив керівника державного підприємства «Гарантований покупець» Костянтина Петриковця через його відмову зупинити виплату держпідприємством боргів перед виробниками електроенергії з відновлюваних джерел. Про це йдеться в повідомленні держпідприємства.

«Кабінет Міністрів України зібрався на позачергове засідання у суботу, 13 листопада, щоб звільнити мене з посади директора ДП «Гарантований покупець». Це виключно політичне рішення. Я буду оскаржувати його в законному порядку та відстоювати свою ділову репутацію, професійну честь і гідність», – цитує пресслужба слова Петриковця.

Він зазначив, що причиною його звільнення стала відмова виконувати «незаконні вказівки представників уряду щодо розрахунків виробниками електроенергії з відновлюваних джерел».

«Держпідприємство у відповідності до закону спрямувало 19,3 млрд гривень коштів від НЕК «Укренерго» на погашення заборгованості перед виробниками. Так вимагає закон і жодні спроби політичного тиску, телефонні дзвінки і погрози не змусять державне підприємство відступити від норм закону і використати ці кошти як заманеться політикам», – повідомили в компанії.

За інформацією міжфракційного депутатського об’єднання «Чиста енергія – здорове довкілля», після звільнення Петриковця, Кабмін через підконтрольний йому «Ощадбанк» заблокував розрахунки з «зеленими» інвесторами.

Нагадаємо, «Укренерго» залучило 825 млн доларів цільових єврооблігацій для розрахунку з «зеленими» інвесторами. Ці кошти були у відповідності до закону перераховані «Гарантованому покупцю», який мав виплатити борги перед інвесторами.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: