Кулеба назвав умову, за якої Україна і Росія могли б мати добросусідські відносини

Кулеба назвав умову, за якої Україна і Росія могли б мати добросусідські відносини

«Я переконаний, що ми могли б мати добросусідські відносини з Росією» – Кулеба

Фото пресслужби форуму Україна 30

Агресивні дії Москви знищили перспективу добросусідських відносин між російськими та українськими народами

Для цього Москві потрібно визнати, що росіяни і українці – це окремі нації, які живуть в суверенних державах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС України Дмитра Кулебу.

«Я переконаний, що ми могли б мати добросусідські відносини з Росією. Але це вимагає від росіян визнати реальність, що росіяни і українці – це дві окремі, вільні нації, які живуть у своїх власних суверенних державах, самостійно вирішуючи свою долю, в тому числі вибір моделі розвитку і союзів», – сказав Кулеба в інтерв’ю директору Польського Інституту міжнародних відносин (PISM) Славомиру Дембському.

За його словами, Росія не хоче цього визнавати і тому в 2014 році напала на Україну. В результаті загинули тисячі українців, а частина території країни виявилася окупована РФ. Такі дії Москви знищили перспективу добросусідських відносин між російськими та українськими народами.

Кулеба згадав тезу президента РФ Володимира Путіна про те, що українці і росіяни – «одна нація». За словами міністра, ця заява російського лідера не відповідає дійсності і є лише імперською фантасмагорією Кремля.

«Ви правильно помітили, що це націоналістична концепція XIX століття», – додав Кулеба звертаючись до Дембського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: